Fresh Herbs Logo
Fresh Herbs Logo
  • http://kitchenherbs.bg/tag/%d1%80%d0%b8%d0%b3%d0%b0%d0%bd/ http://kitchenherbs.bg/tag/%d1%80%d0%b8%d0%b3%d0%b0%d0%bd/

Свинско с боб

Дата: 19.10.2012 Автор: Admin Коментари: 0

Продукти:

  • 1 кг свинско месо
  • 500 гр боб
  • 1 червена суха чушка
  • 1 глава кромид лук (или 1 стрък праз)
  • прясно смлян черен пипер
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 с.л. джоджен
  • 1 ч.л. чубрица
  • по желание 1 бр.  люта чушка
  •  сол

Приготвяне:

Накиснатият предварително боб се слага с нова вода да ври. Когато е полусварен му се добавят ситно нарязаният кромид лук и малко олио. През това време свинското се нарязва на хапки си се запържва леко. Добавя се след лука в боба заедно с натрошената суха чушка, черния и червен пипер, сол на вкус, джоджена и чубрицата. Доварява се и по желание му се добавя лютата чушка.


Вашият коментар